söndag 8 november 2009

Chokladmousse Baileys

Igår gjorde jag chokladmousse med baileys smak och det blev jättegott. Receptet hittade jag på en annan blogg och gjorde sen om det lite. Gjorde samma till barnen men med mer ljus choklad och utan Baileys. Har även testat med Dooleys det var också gott.
















2 port:

50 g mörk choklad, 70 %
30g vit choklad
1 msk florsocker
1 msk Baileys
1 äggula
1 dl vispgrädde

Garnering:
1 ,5 dl vispgrädde
2 msk Baileys caramell

Nötbräck

2msk smör
4msk socker
2 nävar blandade nötter (tex. sötmandel, hasselnöt, casshew mm)



1. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en vid glasskål. Smält chokladen i ett vattenbad.
2. Tillsätt florsocker, Baileys irish cream och äggula till den smälta chokladen. Rör kraftigt i krämen och låt den svalna något.
Vispa grädden mjukt. Är grädden för hårt vispad blir moussen grynig. Rör ner 1/3 av grädden i chokladen och rör kraftigt. Vänd ner resten av grädden och fördela sedan smeten i serveringsglas. Ställ i kylen en timme.
Grädden till toppen. Blanda grädde och Baileyes caramell och vispa. Spritsa eller klicka på grädden.
Nötbräck Blanda allt i en stekpanna och värm på medel-hög värme, rör då och då.
När sockret börjar bli brunt, lite knäckigt i färgen så häll upp allt på ett bakplåtspapper, låt kallna. Hacka nötterna i grova bitar och strö över.




1 kommentar:

  1. Wow det här måste jag spara för framtida bruk - jäklarns vad smaskigt det såg ut

    SvaraRadera

Lämna gärna ett litet avtryck här...