fredag 7 maj 2010

Recept på Pitabröd

Har ni testat att baka egna Pitabröd någon gång?
Om inte så gör det, vilka enkla bröd att baka. 
Degen var lätt att göra och otroligt smidiga att baka ut. Hela familjen älskar dessa bröd. 
Ett litet plus till är att det är bara billiga ingredienser så kostnaden blir väldigt liten och det gillar vi. Perfekta att frysa in.
Tips på fyllning till pitabrödet hittar ni här.

Ingredienser 24 bröd  Ugn: 275 grader
1 pkt jäst
8 dl vatten
1 msk olivolja
1 msk salt
ca: 2 liter vetemjöl

1. Blanda kallt vatten och jäst i en bunke, tillsätt olivolja och salt. Blanda i vetemjölet och arbeta tills degen blir seg och blank och släpper bunkens kanter. Jäs under bakduk i ca 30 min.

2. Häll ut degen på ett mjölat bord och forma till en rulle, dela den i 24 delar och forma varje del till en 6-8mm tjock rund kaka. Låt jäsa på plåt under bakduk ca:20 min

3. Vänd på bröden och grädda dem i den varma ugnen i ca 6-7 minuter.

4. Låt bröden svalna på galler under en handduk.

1 kommentar:

  1. Nu har jag bakat dom och håller med dig, verkligen lätta och goda. Nu ska jag kolla igenom dina andra recept och testa din köttfärspaj ;)

    SvaraRadera

Lämna gärna ett litet avtryck här...