söndag 18 april 2010

Lyxig köttfärspaj

Här kommer receptet på den absolut godaste köttfärspajen om du frågar mig. Du kan även göra en tacopaj på samma sätt.


Pajdeg

3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
50 g smör
1 tsk bakpulver

Blanda alla ingredienser till en smidig deg och tryck sedan ut i en lite högre pajform/ungsform.

Lager 1

400 g köttfärs
Grillkrydda, salt och peppar el. 1 påse tacokrydda
1 st vitlöksklyfta
Om du använder tacokrydda ha i 1dl vatten annars har du i 1msk vetemjöl och 1/2 dl vatten.

Bryn köttfärsen, pressa ner vitlöksklyftan och tillsätt kryddan du har valt.
Har du valt grillkrydda så strö 1 msk vetemjöl över köttfärsen, rör runt och häll sedan på 1/2 dl vatten, låt koka ihop.
Om du har valt tacokrydda så rör ner kryddan och häll på 1dl vatten.
Bred ut köttfärsen i formen.

Lager 2

2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
4st tomater
1 msk majonäs
1 st vitlöksklyfta
salt o peppar
Hacka 2 av tomaterna i små bitar. 
Pressa vitlöksklyftan. Blanda alla ingredienser i en bunke och stryk sedan ut det över köttfärsen.
Skiva de 2 sista tomaterna och lägg ovanpå.

Grädda på 200 grader i ca: 30 minuter.


*mums*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett litet avtryck här...