Egentligen så gjorde jag det första gången som förätt till nyårsafton, efter lite olika tester så blev det 2st favoriter.
Idag åt vi det som middag med klyftpotatis till, hasselbackspotatis eller kokt potatis är också gott till eller som sagt bara laxen uppskuren i skivor som förätt.
Eftersom vi åt det med klyftpotatis idag så hade Martin bara vikt över degen, som förätt se beskrivning nedan.
Smördegsinbakad lax med pepparot
Smördegsplattor eller rulle
1-2 portionsbit lax
Pepparot på tub
Philadelphiaost
Salt och peppar
Blanda ca: 1/2 ask Philadelphiaosten och pepparroten i en skål, smaka av hur mycket pepparrot du vill ha, salta lite.
Skär den frysta laxen i skivor ca 3-5mm tjocka, salta och peppra laxen.
Kavla ut smördegen om det behövs och bred på Philadelphia blandningen, lägg på laxbitarna över hela degen.
Rulla ihop degen.
Sätt in i ugnen på 200 grader (Kolla på smördegsförpackningen) ca: 25min
Som förätt skär upp rullen i ca 1,5cm tjocka skivor, lägg upp det lite fint med lite salladsblad.
Eller servera som middag med klyftpotatis, hasselbackspotatis eller kokt potatis.
Smördegsinbakad lax med basilika
Smördegsplattor eller rulle
1-2 portionsbit lax
Fryst hackad basilika
Philadelphiaost
Salt och peppar
Gör på samma sett som med pepparroten fast ha i basilikan istället.
*Kommentera gärna vad ni tycker om ni testar receptet*
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna ett litet avtryck här...