Det här behöver du
1 plastburk eller liknande, 14 centimeter hög, 15 centimeter i diameter
1 plastburk, 13 centimeter hög, 10 centimeter i diameter
Kokt eller demineraliserat vatten
Stenar eller andra tyngder
Karamellfärg (hushållsfärg)
Eventuell dekor av barr, bär eller blad.
Tips!
- Du kan hoppa över en frysning om du lägger ett par tomma hållare från värmeljus i den stora, yttre burken. Sätt sedan ner den inre burken, häll vatten i den stora och frys hela lyktan på en gång.
- Använd demineraliserat eller kokt vatten till lyktorna. Då blir isen klar.
- Burkarna får inte vara av glas eftersom vatten utvidgas mycket när det fryser till is, och då är det stor risk att glaset spricker.
Du kan även frysa i en sockerkaksform och sedan bara vända den upp och ner.
Perfekt att ha inne på bordet.
Man kan också göra en fin isskål att ha välkomstbålen i
Tipset hittade jag här
1. Ta den större skålen, sätt isbitar i bottnen på den. Isbitarna får gärna vara fyrkantiga eftersom de inte glider undan så lätt. Fyll skålen till ca 1/3 med vatten.
2. Sätt den mindre skålen i den större. Droppa in fruktskivor, bär, blad, blommor mellan skålarna - tills du är nöjd med slutresultatet.
3. Be någon hålla den mindre skålen nedtyngd medan du sätter en tyngd i den. Se till att isskålen fortfarande har en botten, och att isbitarna inte har glidit undan. Fyll på vatten upp till kanten.
4. Ställ skålen i frysen till följande dag, eller tills vattnet frusit.
5. Servera din kalla bål ur skålen (snabbt) och imponera på dina gäster.
2. Sätt den mindre skålen i den större. Droppa in fruktskivor, bär, blad, blommor mellan skålarna - tills du är nöjd med slutresultatet.
3. Be någon hålla den mindre skålen nedtyngd medan du sätter en tyngd i den. Se till att isskålen fortfarande har en botten, och att isbitarna inte har glidit undan. Fyll på vatten upp till kanten.
4. Ställ skålen i frysen till följande dag, eller tills vattnet frusit.
5. Servera din kalla bål ur skålen (snabbt) och imponera på dina gäster.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna ett litet avtryck här...