2 port:
50 g mörk choklad, 70 %
30g vit choklad
1 msk florsocker
1 msk Baileys
1 äggula
1 dl vispgrädde
30g vit choklad
1 msk florsocker
1 msk Baileys
1 äggula
1 dl vispgrädde
Garnering:
1 ,5 dl vispgrädde
2 msk Baileys caramell
Nötbräck
1 ,5 dl vispgrädde
2 msk Baileys caramell
Nötbräck
2msk smör
4msk socker
2 nävar blandade nötter (tex. sötmandel, hasselnöt, casshew mm)
4msk socker
2 nävar blandade nötter (tex. sötmandel, hasselnöt, casshew mm)
1. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en vid glasskål. Smält chokladen i ett vattenbad.
2. Tillsätt florsocker, Baileys irish cream och äggula till den smälta chokladen. Rör kraftigt i krämen och låt den svalna något.
Vispa grädden mjukt. Är grädden för hårt vispad blir moussen grynig. Rör ner 1/3 av grädden i chokladen och rör kraftigt. Vänd ner resten av grädden och fördela sedan smeten i serveringsglas. Ställ i kylen en timme.
Grädden till toppen. Blanda grädde och Baileyes caramell och vispa. Spritsa eller klicka på grädden.
Nötbräck Blanda allt i en stekpanna och värm på medel-hög värme, rör då och då.
När sockret börjar bli brunt, lite knäckigt i färgen så häll upp allt på ett bakplåtspapper, låt kallna. Hacka nötterna i grova bitar och strö över.
När sockret börjar bli brunt, lite knäckigt i färgen så häll upp allt på ett bakplåtspapper, låt kallna. Hacka nötterna i grova bitar och strö över.
Wow det här måste jag spara för framtida bruk - jäklarns vad smaskigt det såg ut
SvaraRadera