Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
50 g smör
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
50 g smör
1 tsk bakpulver
Blanda alla ingredienser till en smidig deg och tryck sedan ut i en lite högre pajform/ungsform.
Lager 1
400 g köttfärs
Grillkrydda, salt och peppar el. 1 påse tacokrydda
1 st vitlöksklyfta
Grillkrydda, salt och peppar el. 1 påse tacokrydda
1 st vitlöksklyfta
Om du använder tacokrydda ha i 1dl vatten annars har du i 1msk vetemjöl och 1/2 dl vatten.
Bryn köttfärsen, pressa ner vitlöksklyftan och tillsätt kryddan du har valt.
Har du valt grillkrydda så strö 1 msk vetemjöl över köttfärsen, rör runt och häll sedan på 1/2 dl vatten, låt koka ihop.
Om du har valt tacokrydda så rör ner kryddan och häll på 1dl vatten.
Bred ut köttfärsen i formen.
Lager 2
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
4st tomater
1 msk majonäs
1 st vitlöksklyfta
salt o peppar
2 dl riven ost
4st tomater
1 msk majonäs
1 st vitlöksklyfta
salt o peppar
Hacka 2 av tomaterna i små bitar.
Pressa vitlöksklyftan. Blanda alla ingredienser i en bunke och stryk sedan ut det över köttfärsen.
Skiva de 2 sista tomaterna och lägg ovanpå.
Grädda på 200 grader i ca: 30 minuter.
*mums*
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna ett litet avtryck här...