*mums*
Till frukost idag så bakade jag Glödhoppor, hur enkla som helst att göra. Jag kavlade och Martin stekte brödet så det gick lite snabbare och nu tänkte jag dela med mig av receptet som jag har hittat på Bärgslagsbladets Facebook sida.
Glödhoppor
1 liter rågsikt
6 dl filmjölk
1 dl ljus brödsirap
75 g smält smör el margarin
2 tsk bikarbonat
vetemjöl till lagom fast deg ca 2-4 dl
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en bunke. Tag upp på bakbordet och rulla ut till en lång längd. Tag ut ca: 15 st bitar, kavla ut varje bit och nagga dem.
1 liter rågsikt
6 dl filmjölk
1 dl ljus brödsirap
75 g smält smör el margarin
2 tsk bikarbonat
vetemjöl till lagom fast deg ca 2-4 dl
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en bunke. Tag upp på bakbordet och rulla ut till en lång längd. Tag ut ca: 15 st bitar, kavla ut varje bit och nagga dem.
Sätt plattan på 4:an och grädda i stekpanna ca 2 min (beroende på hur tjocka du gör dom) på varje sida.
Behöver ej jäsas och går bra att frysa.
Vilken lyx med nybakat till frukost! Hoppas du haft en bra helg i vårsolen!
SvaraRadera